A-Z softwareproject

Bij een A-Z project gaan we aan de slag om een platform vanaf 0 te bouwen. Er is al een idee, een concept of een specifiek probleem

Fasen

Ontwikkelen en concreet maken van concepten

+

Aan de hand van verschillende gesprekken, brainstormsessies en workshops, gaan we samen aan de slag. Het doel in deze fase is niet om in detail te treden over hoe de oplossing er uit moet gaan zien, maar wel om realistische doelen voorop te stellen. Dit kan op basis van een idee, een reeds bestaand concept of een bepaalde problematiek die vandaag bestaan in de huidige bedrijfsprocessen.

Analyse en blueprinting

+

Als het doel van het platform duidelijk omschreven is, gaan we aan de slag om heel de oplossing uit te tekenen. We starten met de grote lijnen zoals welke type applicaties er voor welke toestellen gebouwd worden en welke schermen er voorzien moeten worden. Daaropvolgend worden zelfs de kleinere details uitgewerkt tot welke knoppen er waar moeten staan en welke gebruikers mogen ze bedienen. Het resultaat is een blueprint die het platform volledig beschrijft. Dit wordt de leidraad in de volgende fases.

Dynamische ontwikkel fase

+

De ontwikkel fase delen we op in sprints. Dit zijn korte periodes van 2 of 3 weken. Typisch starten we met een sprint 0. Dit is een speciale sprint waarin er een focus is op de opzet van het technische project en het klaarzetten van de infrastructuur. Na elke hierop volgende sprint volgt er een demo en wordt er werkende software opgeleverd. Op die manier kan er snel getest worden en kunnen er ook aanpassingen gebeuren aan de eerder gemaakte blueprint op basis van feedback van de gebruikers.

Acceptatie

+

Wanneer alle ontwikkel sprints zijn doorlopen, volgt er een acceptatie periode. In deze periode wordt de gebouwde oplossing in zijn geheel getest. Hierbij kunnen er problemen naar boven komen of eventuele afwijkingen van de blueprint gevonden worden. Het kan ook zijn dat er onvoorziene zaken naar boven komen die eerder gemist werden in de analyse fase. In alle geval, werkt in deze periode het ontwikkel team nauw samen met de testers om zo snel mogelijk in te grijpen waar nodig. Op het einde van de periode wordt de oplossing aanvaard en in een productie omgeving geplaatst.

Ondersteuning en onderhoud

+

Nu dat het nieuwe platform online staat, is het voor ons nog niet gedaan. Optioneel bieden we aan om het platform verder te onderhouden. Om veiligheid en compatibiliteit te garanderen in een wereld vol verandering, is het nodig om het platform te laten volgen. Daarnaast kunnen we ook ondersteuning aanbieden volgens afgesproken SLA's.

Heb jij een idee, een concept of een specifiek probleem?

Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we jou kunnen helpen.

Contacteer ons
Homepage intro image

Partner In Benefits

Partner In Benefits kwam op ons pad tijdens de opstart van Mad IT. Bij Partner In Benefits waren ze op zoek naar een ontwikkelaar om een platform uit te werken die een grote brok complexe functionele requirements zou omkaderen.

Homepage intro image

Heb jij een idee, een concept of een specifiek probleem?

Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we jou kunnen helpen.

Migratietraject

Problemen met jouw bestaande softwareoplossing? Misschien niet meer in lijn met jouw verwachtingen? Of staat ze de groei van jouw onderneming in de weg? Bekijk hier wat we voor jou kunnen betekenen.