Migratietraject

Je bezit al één of meerdere bestaande softwareoplossingen. Maar uit onze ervaring merken we op dat dat gepaard kan gaan met tal van problemen.

Problemen met jouw bestaande softwareoplossing? Misschien niet meer in lijn met jouw verwachtingen? Of staat ze de groei van jouw onderneming in de weg? Laat het ons weten!

Contacteer ons

't Marcheert niet meer!

De huidige softwareleverancier onderhoudt de oplossing niet langer, of wenst er geen verdere uitbreidingen meer voor te bouwen.


Wij gaan voor jou aan de slag gaan om ofwel aan de oude toepassing te bouwen of een compatibele oplossing te voorzien die werkt naast de huidige oplossing.

’t Is niet meer veilig!

De technologie waarin de huidige oplossing gebouwd is, wordt niet meer ondersteund en is bijgevolg niet meer veilig en uitbreidbaar.


Wij kunnen op verschillende manieren hulp bieden. Zowel in het remediëren van bestaande risico's, als in het bieden van moderne oplossingen die jouw onderneming beschermen naar de buitenwereld toe.

’t Is te traag!

De huidige oplossing kan niet meeschalen met de onderneming en voldoet niet meer aan de vraag voor het aantal gebruikers.


Met moderne technologieën kunnen we garanderen dat je altijd online bent en dat jouw groeiende onderneming kan meeschalen met de vraag van jouw werknemers en klanten.

‘k Kan er ni aan!

De huidige oplossing werkt alleen in het interne netwerk of vereist complexe en dure remote desktop of VPN-oplossingen.


Met een cloud-first gedachtegang, zijn we gespecialiseerd in het bouwen van oplossingen die overal, ten allen tijden en op elk toestel toegankelijk zijn.

’t Is te duur!

De huidige oplossing vereist een periodieke licentiekost en uitbreiding en/of aanpassingen zijn erg duur.


Voor veel software oplossingen, betaal je licentiekosten. Ze zijn dan ook nog eens duur om te laten aanpassen. Bij een migratietraject op maat, bouwen we een nieuwe applicatie die jouw eigendom wordt. Je betaalt dus geen licentiekosten meer. Verdere uitbreidingen doe je dan ook aan je eigen product.

’t Is omslachtig!

Je bezit verschillende oplossingen met een combinatie van de hierboven problemen en je wilt overgaan naar een uniform applicatie landschap.


We kunnen één voor één de verschillende toepassingen aggregeren in een moderne nieuwe oplossing. Het is echter ook mogelijk om via abstractielagen aan de slag te gaan met wat er op vandaag al bestaat.

Manier van aanpak

In een migratie traject, varieert de manier van aanpak enorm van klant tot klant. We gaan samen aan de slag om een plan op te maken om een transitie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Voorafgaand aan het bouwen van een nieuwe oplossing, en als de broncode beschikbaar is, kunnen we aan de slag gaan om kleine aanpassingen te doen aan de bestaande applicatie. Enerzijds laat deze aanpak ons toe om de oude oplossing grondig te leren kennen en anderzijds kunnen we zo op een snelle manier de meeste dringende problemen aanpakken.

Wanneer de nieuwe oplossing effectief gebouwd wordt, kan er nog eens gekozen worden of die volledig naast de huidige oplossing komt, of we integraal doorwerken tot we in één keer volledig overschakelen. Het voordeel van naast elkaar te bouwen, is dat we een volledige compatibiliteit kunnen garanderen en dat de gebruikers stelselmatig kunnen overschakelen. Het nadeel is dat deze aanpak, meer tijd vraagt. Meer info over het concrete ontwikkeltraject, is terug te vinden bij de beschrijving van onze A-Z projecten.

Case voorbeeld
Homepage intro image

Heb jij een idee, een concept of een specifiek probleem?

Laat het ons weten en we bekijken samen hoe we jou kunnen helpen.

Homepage intro image

Modernisering

Zelfs al loopt de huidige softwareoplossing vandaag goed, toch is het belangrijk om hem kritisch te analyseren. Je loopt als onderneming een groot risico door technologieën te gebruiken die niet meer ondersteund worden.

Er wordt namelijk constant zwakheden gevonden in de verschillende frameworks die door ontwikkelaars gebruikt worden en daarom is het belangrijk dat er ook even snel beveiligingsupdates komen. Wanneer die stoppen, loop je kans om bijvoorbeeld een datalek te hebben of ongewenste bezoekers in je applicatie. Ook heb je er baat bij om op voorhand kritische componenten te detecteren die schaalbaarheid en uitbreiding in de toekomst in de weg kunnen staan.

Homepage intro image

Rob Verhuur

Rob Verhuur verhuurt hoogtewerkers, schaarliften en verreikers maar ook containers en alles wat erbij hoort. Rob Verhuur is een klant van het eerste uur. De samenwerking met Floris begon al een tijdje voor dat Mad IT bestond.

A-Z softwareproject

Bij een A-Z project gaan we aan de slag om een platform vanaf 0 te bouwen. Er is al een idee, een concept of een specifiek probleem